Raceinfo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Historie

I 1965 blev den første Ragdoll registeret under navnet Raggedy Ann. I 1981 kom 2 Ragdoll´s til Europa og siden er racen blevet mere udbredt i verden. I 1992 godkendte Fife den første Bicolour. i 1997 Colourpointen, og den mittede i 1999.

 

Ragdollen findes i flere farver, Blå,Brun (Seal), Lilla og Chokolade. I 2005 kom så de sidste farver til som Rød, Creme, Lynx (tabby), Tortie (skildpadde) og Torbie (skildpaddetabby).Temperament

En af de vigtigste egenskaber ved opdræt af denne race er dens rolige og kærlige væsen. Ragdollen er en god indendørskat, den lever for og med sin familie. Den følger med i alt hvad denne foretager sig. Denne kat er en perfekt familiekat som gerne ser til hvad der forgår eller ligefrem er med i tingene. Ragdollen er nem og lære tricks som og hente bolde osv. Den har fået sit navn da den er meget slasket og kan virke ledløs når den bliver løftet. Aggressivitet er ikke noget den kender til, er den utilfreds piber den med sin blide stemme for og gøre ejer opmærksom på dette.

 

 

Udseende

Udseendet består af 6 dele, hoved, ører, øjne, krop, hale og pels. Hvis man vælger en Ragdoll til udstilling er det disse ting man skal kigge nøje efter ved katten, noget som dommere vil vurdere nøje.

 

Hoved:

Hovedet skal være bredt, med en flad top mellem ørerne. Næsen skal have et bøj 1/3 oppe på næsen, Store veludviklede kinder og hage.

 

Ører:

Runde brede mellemstore ører ved basen , skal sidde et pænt stykke fra hinanden og nærmest vælte forover.

 

Øjne:

Ovale store og blå, jo mørkere jo bedre. Øjenkanten skal følge ørekanten.

 

Kroppen:

Stor,lang muskuløs krop, med brede benstammer. Bagkroppen skal have samme bredde som nakken og bagbenene skal være højere end forbenene.

 

Hale:

Lang, busket og skal helst nå til skulderbladene når du lægger den op af ryggen

 

Pelsen:

Pelsen er semilang og silkeblød. Pelsen skal ikke være ”fluffy” som på en Hellig Birma men ligge langs kroppen og kører du en finger under pelsen nedefra skal pelsen falde på plads af sig selv igen. Grunden til den tætte lækre pels er at ragdollen har en underpels til og tætne den.

 

Vægten på en Ragdoll ligger mellem 4 og 9 kg.

Colourpoint

En Colourpoint er farvet på poter, ører, snude og hale med den pågældende farvevariation

Bicolour

En Bicolour har farvet hale, ører og et omvendt v i panden.

Mitted

En mitted Ragdoll har hvide hansker og bagben til knækket (knæet) og hvid hage der danner en streg fra hage til halerod.

Næse, hale, ben og ører i den pågældende farvevariant.

Copyright © Vandoll